Nancy van de Ven en Yamaha op jacht naar succes in 2017

Nancy van de Ven uit Vlissingen zal ook in 2017 op Yamaha van start gaan in het wereldkampioenschap dames. Van de Ven verlengde in de winterperiode haar contract met Yamaha en zal dit jaar voor haar eigen team ‘’No Fear Energy Yamaha Offical WMX team’’ aan de start komen. ‘’De samenwerking met Yamaha verloopt al verschillende jaren perfect, ik heb dus absoluut geen rede om naar iets anders uit te kijken. Ook voel ik me op het nieuwe Yamaha YZ-F250 2017 model heerlijk thuis waardoor ik dus met plezier mijn handtekening onder het contract heb gezet,’’ aldus een enthousiaste Nancy van de Ven.

Van de Ven heeft tot op dit moment een hele goede wintervoorbereiding achter de rug. Tijdens de winterstage in Spanje liep het allemaal lekker en ook de vele uren op de fiets en in de sportschool lijken ervoor te zorgen dat van de Ven topfit aan het seizoen kan beginnen. ‘’Ik heb deze winter niets aan het toeval overgelaten en keihard getraind. Ik voel me fit en het rijden gaat lekker. In de komende drie weken zetten we de puntjes op i en ben ik klaar voor de eerste Grand Prix’’.

In het weekend van 4 en 5 maart staat voor van de Ven de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Indonesie. Het circuit van Pangkal Pinang is nieuw op de kalender waardoor Nancy niet goed weet wat haar te verwachten staat. ‘’Het is even afwachten wat voor soort baan dit is. In de trainingen op zaterdag zal het even aftasten zijn en proberen om snel in het ritme te komen. De baan is voor iedereen nieuw en niemand zal hier dus in het voordeel zijn. Ik voel me goed en ik kijk er naar uit!’’

Vorig jaar wist van de Ven twee Grand Prix’s te winnen en werd ze tweede in het wereldkampioenschap. Over haar kansen voor dit jaar is Nancy realistisch. ‘’Iedereen wil wereldkampioen worden, ik ook. Het is geen makkelijke opdracht omdat ze allemaal hard trainen en goed materiaal hebben. De verschillen zijn klein maar ik ga in alle manches alles geven en dan zien we aan het einde jaar waar we staan’’.

Start typing and press Enter to search