Nancy van de Ven: de Ben Majoor trofee is echt een hele eer

Enkele weken geleden mocht Nancy van de Ven als eerste vrouw ooit de Ben Majoor trofee in ontvangst nemen, deze trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzonder getalenteerde rijder onder de 21 jaar.

Zelf was Nancy heel erg verrast ‘super leuk en echt totaal onverwacht, ik had echt nooit verwacht dat ze deze prijs ooit aan een meisje zouden toekennen ’. Daarnaast is de 19-jarige Vlissingse ook enorm trots ‘toen ik de lijst met namen zag van de rijders die hem eerder al hebben gewonnen viel bij mij wel het kwartje dat je dit niet zomaar wint en dat ik voor mezelf goed op weg ben’.

Na het lange vorige seizoen was Nancy er nog niet klaar mee en kwam ze nog aan de start tijdens de Red Bull Knock Out en de strandcross in Vlissingen. Ook hier stond van de Ven haar mannetje ‘Het rijden tijdens de Knock Out ging goed, helaas viel ik in de finale rijdend op de 40e plaats uit. Vlissingen is natuurlijk altijd leuk, het is voor mij een thuiswedstrijd waar veel familie en vrienden komen kijken ’

Ondertussen is de blik vooruit gericht en heeft Nancy al enkele weken in Spanje doorgebracht waar broer Rinus haar nog het een en ander bijbracht. Zelf kijkt ze ook tevreden terug op die trainingsstage ‘het rijden ging steeds beter en daarbij voel ik me ook steeds weer sterker en zelfverzekerder op de motor. Ik heb daar echt weer progressie gemaakt’. Ook over de nieuwe motor is ze enorm te spreken, op de 2016 Yamaha YZF250 voelde Nancy zich erg goed maar over het 2017 model is ze echt lyrisch ‘Allereerst wil ik zeggen dat ik me altijd goed voel op een Yamaha, de motoren zijn altijd fijn maar met dit 2017 model hebben ze echt een stap gemaakt’ ze vervolgt ‘de motor loopt veel langer door in de versnelling, en hij loopt in elk gebied een stuk harder ’

Een sterk wapen dus om het nieuwe wereldkampioenschap mee aan te vangen, dat voorspelt wel wat voor de vice wereldkampioene van 2016. Toch legt Nancy de hoge verwachtingen nuchter naast zich neer ‘zelf verwacht ik niets, wat ik wel verwacht is dat iedereen zich ook dit jaar weer heeft verbeterd. De rest zullen we zien tijdens de wedstrijden’.

De kalender voor het Wereldkampioenschap dames bestaat dit seizoen uit zes wedstrijden. De dames beginnen op 5 maart in Indonesië, gevolgd door Italië, het Franse Ernee, Loket, Assen en dan komen ze terug in Frankrijk waar het kampioenschap op 17 september eindigt in Villars sous Ecot. Veel mensen vonden het onbegrijpelijk dat de dames weer een overzeese wedstrijd hebben maar Nancy ziet dat anders ‘ ik heb er echt geen problemen mee dat we daar heen moeten. Het is tenslotte een wereldkampioenschap en dus vind ik het logisch dat er een wedstrijd buiten Europa is’. Toch heeft van de Ven wel een andere aanmerking op het wereldkampioenschap ‘ik vind het alleen wel jammer dat het wereldkampioenschap uit slechts 6 wedstrijden bestaat’.

Start typing and press Enter to search