Nancy van de Ven wint Ben Majoor Trofee

De Ben Majoor Trofee, de onderscheiding voor een bijzonder talentvolle rijder onder de 21 jaar, is toegekend aan Nancy van de Ven. Hiermee wordt deze prestigieuze prijs voor het eerst in de geschiedenis toegekend aan een vrouw. Nita Korhonen, voorzitter van de FIM Commission For Women in Motorcycling reikte de prijs uit.

In 2015 werd Van de Ven derde in het FIM Women’s World Championship en in 2016 wist ze die prestatie te overtreffen met een tweede plaats. Naast deze geweldige prestaties looft het bestuur van de KNMV Nancy van de Ven om de leuke manier waarop ze met publiciteit omgaat. Ze is hiermee een voorbeeld voor vele sporters, zowel voor mannen als voor vrouwen.

Nancy van de Ven:
“Het is een grote eer om deze prijs in ontvangst te nemen. De verwachtingen voor 2017 zijn natuurlijk erg hoog. Ik probeer me zo min mogelijk van die druk aan te trekken omdat ik bang ben dat ik anders fouten maak. Ik hoop natuurlijk op de wereldtitel, maar we zullen zien wat het nieuwe seizoen me brengt.”

Start typing and press Enter to search