Pech zorgt voor vroegtijdig einde voor Nancy van de Ven in de Red Bull Knock Out

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft een top vijftig plaats in de loodzware Red Bull Knock Out in Scheveningen in rook op zien gaan. Van de Ven reed op het uitdagende circuit op een 42ste plaats in de 1 uur en 45 minuten durende finale toen ze te kampen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

‘’Super jammer dat dit is gebeurd. Het rijden ging heel lekker en opdat moment was ik fysiek nog fit. Ondanks dat ik al drie kleine valpartijen had meegemaakt, reed ik op een goede 42ste plaats en had de aansluiting met de rijders voor mij. Net toen ik een pitstop wilde maken, knapte mijn ketting op het lange rechte stuk en schoot tussen mijn voortandwiel. De motor sloeg hierdoor vast en dit betekende het einde van de wedstrijd voor mij,’’ vertelde een teleurgestelde Nancy van de Ven.

Eerder op de dag had van de Ven zich als 68ste weten te kwalificeren voor de grote finale. In de anderhalf uur durende kwalificatieheat had ze haar draai ook goed te pakken en reed met nog drie ronden te gaan op een 45ste plaats. In het deelnemersveld dat bestond uit 1000 rijders was dit natuurlijk een knappe prestatie. Echter in de slotfase kreeg ze af te rekenen met een probleem met de koppeling waardoor ze het tempo iets heeft laten zakken en uiteindelijk terugviel naar een 68ste plaats.

Vorig jaar wist van de Ven in haar eerste deelname aan de Red Bull Knock Out 57ste te worden. Omdat ze dit jaar wist wat haar te wachten stond, had ze zich goed voorbereid en was er klaar voor om deze prestatie te evenaren. ‘’Het is een echte uitdaging om aan deze wedstrijd mee te doen. Wanneer je de finish haalt dan heb je die dag 2 uur en een kwartier op de motor gezeten en het opgenomen tegen 1000 andere rijders. Ik was goed voorbereid en mijzelf als doel gesteld om als hoogst geklasseerde dame over de finish te komen. Ik lag goed op schema maar helaas zorgde de gebroken ketting ervoor dat alles anders liep en dat ik tot volgend jaar moet wachten om revanche te kunnen nemen.’’

Nancy zal zich in de komende weken gaan voorbereiden op seizoen 2017. Haar eerste belangrijke wedstrijd is de Grand Prix van Indonesie op 5 maart. Dit jaar werd Nancy tweede in de eindstand van het wereldkampioenschap en ze zal er dan ook alles aan doen om ook volgend jaar in de top drie te finishen.

Start typing and press Enter to search