Nancy van de Ven strijdend naar podiumplaats in GP Dames in Zwitserland

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is in de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Zwitserse Frauenfeld op het podium geeindigd.

Nadat ze in de eerste manche op een derde plaats over de finish was gekomen, ging ze in de tweede manche de strijd aan met Livia Lancelot om de zege. Ze gaf alles wat ze had om de manche te winnen maar werd jammer genoeg vlak voor de finish nog gepasseerd door Courtney Duncan waardoor ze als derde werd afgevlagd.

Met een achterstand van 24 punten op Livia Lancelot begon Nancy aan het weekend in Zwitserland. Het circuit van Frauenfeld was aangelegd op een grasveld met heel veel verre springschansen erin. Nancy had zich goed voorbereid op deze wedstrijd en wilde proberen om punten goed te maken op Lancelot.

Bij de start van de eerste manche bleef het starthek heel lang staan. Dit zorgde ervoor dat Nancy haar concentratie verloor en niet goed weg kwam. Wel kwam ze goed door de eerste bocht maar bij een foutje in de tweede bocht gingen verschillende plaatsen verloren waardoor ze pas op een zevende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Nancy stelde alles in het werk om terug naar voren te komen. Dit lukte goed want al snel kwam ze aan op een derde plaats. De twee leidende dames hadden op dat moment al een gat geslagen die ze niet meer dichtgereden kreeg. Van de Ven moest genoegen nemen met een derde plaats maar omdat Livia Lancelot vierde werd, maakte ze wel twee punten goed in de strijd om de titel.

In de tweede manche heeft ze gestreden voor alles wat ze waard was. De dame uit Vlissingen ging de strijd aan met Livia Lancelot en wist een aantal ronden aan de leiding te rijden. Toen Lancelot haar wist te passeren, gaf ze niet op en probeerde alles om de koppositie terug in handen te krijgen. Omdat het circuit erg nat gesproeid was, lag er slechts 1 ideale lijn waardoor het niet mee viel om Lancelot terug te pakken. In de slotfase zette van de Ven nog eens aan maar helaas kwam ze helemaal verkeerd uit bij het passeren van een aantal achterblijvers en dit had tot gevolg dat Courtney Duncan het gaatje kon dichten. In de laatste ronde kwam Duncan er nog langs en moest van de Ven achter Lancelot en Duncan genoegen nemen met een derde plaats.

Van de Ven heeft er voor gestreden in de tweede manche en heeft laten zien dat ze absolute wereldtop is bij de dames. Met alleen de wedstrijd in Assen nog te gaan op 27 en 28 augustus staat de dame uit Vlissingen 27 punten achter op Livia Lancelot in de strijd om de wereldtitel.

Daguitslag WK Dames in Zwitserland:
1 Courtney Duncan 47 Pnt
2 Livia Lancelot 43 Pnt
3 Nancy van de Ven 40 Pnt
4 Kiara Fontanesi 40 Pnt
5 Amandine Verstappen 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Livia Lancelot 264 Pnt
2 Nancy van de Ven 237 Pnt
3 Kiara Fontanesi 192 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 189 Pnt
5 Amandine Verstappen 188 Pnt

Start typing and press Enter to search