Tegenslag en een overwinning voor Nancy van de Ven in het WK Dames in Mantova

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Italiaanse Mantova een flinke tegenslag voor de kiezen gehad. De dame uit Vlissingen was in de eerste manche aan het strijden om de eerste plaats toen ze met de leidende dame in aanraking kwam en viel. Dit had tot gevolg dat haar koelwaterslang er afschoot wat tot gevolg had dat haar motor na een aantal ronden vastliep en ze niet tot scoren kwam. In de tweede manche revancheerde ze zich en wist ze na een hele sterke wedstrijd de manche winnend af te sluiten.

Op zaterdag liet van de Ven gelijk in de vrije training al zien dat ze gemotiveerd was om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Ze ging in een hoog tempo rond over het zanderige circuit van Mantova en wist de snelste tijd op de klokken te zetten. In de tijdtraining wist ze een derde tijd neer te zetten en hiermee mocht ze in beide manches als derde een plaats zoeken achter het starthek.

In de eerste manche koos Nancy voor een plaats in het midden achter het starthek. De Yamaha vertrok als een raket toen het starthek viel en als eerste kwam Nancy door de eerste bocht. Ze wist de koppositie een aantal ronden in handen te houden maar door twee foutjes moest ze de koppositie afstaan aan Livia Lancelot. Nancy was het hier duidelijk niet mee eens en ging terug in de aanval. Echter in een bocht naar boven raakten beide rijders elkaar waardoor Nancy en Livia beiden ten val kwamen. Bij de valpartij gingen verschillende plaatsen verloren maar daarnaast was ook de koelwaterslang van Nancy’s motor eraf geschoten. Nancy begon aan een opmars terug naar voren maar na een aantal ronden liep haar motor vast en kon ze een top tien plaats vergeten. Uitermate teleurgesteld keerde ze terug naar het rennerskwartier en bleef hierdoor puntloos in de eerste manche.

Belust op revanche ging ze van start in de tweede manche. Ze slaagde er opnieuw in om kopstart te pakken. Wederom was het Lancelot die gelijk aan haar achterwiel zat. Nancy probeerde haar eigen wedstrijd te rijden en dit lukte goed. Ze maakte geen fouten en bleef netjes haar eigen lijnen. Dit zorgde ervoor dat Lancelot nergens een plaats vond waar ze van de Ven kon passeren. Na een manche waarin ze flink onder druk heeft gestaan, kwam Nancy als de verdiende winnares over de finish.

Met een DNF-1 in de manches eindigde ze op een achtste plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft ze op een tweede plaats staan en kijkt tegen een achterstand aan van 24 punten op Livia Lancelot. Op 7 augustus gaat het kampioenschap verder in het Zwitserland.

Daguitslag WK Dames in Mantova:
1 Kiara Fontanesi 45 Pnt
2 Livia Lancelot 42 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 40 Pnt
4 Amandine Verstappen 34 Pnt
5 Francesca Nocera 34 Pnt
8 Nancy van de Ven 25 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Livia Lancelot 221 Pnt
2 Nancy van de Ven 197 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 174 Pnt
4 Amandine Verstappen 156 Pnt
5 Kiara Fontanesi 152 Pnt

Start typing and press Enter to search