Nancy van de Ven wint dames Grand Prix in Frankrijk

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap dames in het Franse St. Jean d’Angely weten te winnen. Voor de dame uit Vlissingen was dit het hol van de leeuw omdat haar grote concurrente in de strijd om de wereldtitel, Livia Lancelot, uit Frankrijk komt. Van de Ven weerde zich kranig en wist na een sterk gereden in de eerste manche als eerste over de finish te komen. Ook in de tweede manche reed ze lang aan de leiding en deed ze er alles aan om de manche te winnen. Echter in de slotfase wist Lancelot haar toch nog te passeren en kwam ze op een tweede plaats over de finish, wat voldoende was voor haar tweede Grand Prix overwinning van het seizoen.

Met een achterstand van elf punten op Livia Lancelot reisde Nancy af naar Frankrijk. Ze was er klaar voor en begon gemotiveerd aan de trainingen op zaterdag. Het circuit van St. Jean d’Angely is erg technisch met veel hoogteverschillen, verre sprongen en een harde ondergrond met losse stenen. In de tijdtraining zette Nancy pas laat in de sessie haar snelste tijd op de klokken en kwam hiermee uit op een vierde tijd.

Voor de eerste manche keek ze rustig vanaf welke plaats ze van start zou gaan. Toen het starthek viel, vertrok ze als een speer en dook als eerste de eerste bocht in. De dame uit Vlissingen reed de hele manche aan de leiding maar stond wel flink onder druk van Larissa Papenmeijer en Livia Lancelot. Nancy bleef haar eigen wedstrijd rijden en liet zich niet van de wijs brengen. Geconcentreerd rijdend wist ze de koppositie in handen te houden tot aan de finish en kwam hierdoor als de verdiende winnares over de finish.

Na haar overwinning op zaterdag reed ze ook in de tweede manche op zondag lang aan de leiding. Echter in de slotfase moest ze toch thuisrijdster Livia Lancelot laten passeren en kwam op een tweede plaats over de finish. Voor van de Ven was dit voldoende om haar tweede Grand Prix van het seizoen te winnen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft ze op een tweede plaats staan en staat nu nog slechts vijf punten achter op Lancelot in de strijd om de titel.

Over drie weken gaat het wereldkampioenschap dames verder in het Italiaanse Mantova. Dit is een zanderig circuit waarop van de Ven ook zeker in staat moet zijn om goed te kunnen scoren.

Daguitslag WMX:
1 Nancy van de Ven 47 Pnt
2 Livia Lancelot 43 Pnt
3 Kiara Fontanesi 40 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 38 Pnt
5 Amandine Verstappen 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Livia Lancelot 179 Pnt
2 Nancy van de Ven 172 Pnt
3 Larissa Papenmeijer 134 Pnt
4 Amandine Verstappen 122 Pnt
5 Kiara Fontanesi 107 Pnt

Start typing and press Enter to search