Nancy van de Ven klimt naar tweede plaats in het WK Dames

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is in de tussenstand om het wereldkampioenschap dames opgeklommen naar een tweede plaats. Tijdens de derde wedstrijd in het Duitse Teutschenthal streed van de Ven in beide manches voor de winst en werd met een 2-3 in de manches uiteindelijk derde in het dagklassement.

Op zaterdagochtend voelde Nancy zich gelijk vertrouwd op het circuit en knalde er in de vrije training een tijd uit waarmee ze ruim sneller was dan de rest van het deelnemersveld. Ook in de tijdtraining ging ze er een aantal keren goed voor zitten en kwam ze uit op een vierde tijd. De verschillen waren klein en hierdoor wist ze dat wanneer ze een goede start zou pakken in de manches, ze zeker mee kon gaan strijden voor de ereplaatsen.

In de eerste manche pakte Nancy een hele goede start en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. Gelijk had ze een goed ritme in handen en reed tot op drie minuten van de finish nog aan de leiding. Toen werd ze gepasseerd door Courtney Duncan, die al eerder in de wedstrijd druk uitoefende op van de Ven. Toen Duncan ten val kwam nam van de Ven de leiding terug in handen maar werd in de slotfase toch nog gepasseerd door Livia Lancelot omdat ze niet goed uit kwam bij het passeren van een achterblijver. In het resterende deel van de wedstrijd kon ze het verschil niet meer maken en werd als tweede afgevlagd.

Gebrand om opnieuw een goed resultaat neer te zetten, ging ze in de tweede manche van start. Ze nam al snel de tweede plaats in handen en volgde Kiara Fontanesi die aan de leiding reed. Toen de Italiaanse hard ten val kwam, nam van de Ven de leiding over en wist dit een aantal ronden in handen te houden. Echter in het tweede deel van de wedstrijd werd ze gepasseerd door Steffi Laier en Livia Lancelot en kwam op een derde plaats over de finish. Na de manche vertelde Nancy dat ze in de hele wedstrijd niet in haar ritme kon komen maar toch heeft ze met een derde plaats weer belangrijke punten weten te scoren voor het kampioenschap.

In het dagklassement eindigde van de Ven op een derde plaats en is hiermee in de tussenstand om het wereldkampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats. Haar achterstand op Livia Lancelot bedraagt slechts 11 punten. In het weekend van 4 en 5 juni gaat het wereldkampioenschap verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag GP Dames in Duitsland:
1 Livia Lancelot 50 Pnt
2 Steffi Laier 42 Pnt
3 Nancy van de Ven 42 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 36 Pnt
5 Amandine Verstappen 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap dames:
1 Livia Lancelot 136 Pnt
2 Nancy van de Ven 125 Pnt
3 Courtney Duncan 102 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 96 Pnt
5 Amandine Verstappen 88 Pnt

Start typing and press Enter to search