Nancy van de Ven wint Nederlandse Grand Prix dames in Valkenswaard

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is erin geslaagd om haar thuis Grand Prix in Valkenswaard te winnen. De dame uit Vlissingen won op zondag de eerste manche en pakte ook vandaag kopstart!

In de beginfase voerde ze het deelnemersveld aan maar werd vervolgens gepasseerd door Courtney Duncan en viel terug naar een tweede plaats. Van de Ven bleef het tempo strak houden maar stond flink onder druk van Kiara Fontanesi en Livia Lancelot. In het midden van de manche kwam Fontanesi er overheen waardoor ze terug viel naar een derde plaats. Ook Lancelot begon zich met de strijd te bemoeien en er ontstond een hard gevecht. In het heetst van de strijd kwamen Fontanesi en van de Ven ten val waardoor Nancy terug viel naar een vierde plaats. Aan een vierde plaats had ze niet genoeg om de eindzege te pakken waardoor ze een gat dicht moest gaan rijden van tien seconden op Amandine Verstappen. Dit gat werd snel gedicht en met nog een aantal ronden te gaan kwam van de Ven al aan op een derde plaats. Hiermee stelde ze de eindzege veilig en pakte hiermee haar eerste Nederlandse Grand Prix overwinning.

De overwinning in de tweede manche ging naar Courtney Duncan, die hiermee leider blijft in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Livia Lancelot staat tweede en Nancy van de Ven bezet de derde plaats.

Naast van de Ven reed ook Shana van der Vlist een hele sterke wedstrijd en kwam op een mooie negende plaats over de finish. Verder eindigden Gwenda Haans (13) en Kimberlety Braam (16) in de punten.

Viervoudig wereldkampioene Kiara Fontanesi kwam later in de manche nogmaals ten val en verdween uit de wedstrijd.

Thuisrijdster Britt van der Werff kwam na een matige start goed terug naar voren en reed alweer ruim in de top tien totdat ze ten val kwam en er niet meer in zat dan een zesentwintigste plaats.

Commentaar Nancy van de Ven: ”Ik hoorde het publiek tijdens het rijden, Loket was mooi maar om hier te winnen is geweldig”.

Uitslag tweede manche WMX
1 Duncan, Courtney 26:21.232
2 Lancelot, Livia 26:46.681
3 Van De Ven, Nancy 27:39.847
4 Verstappen, Amandine 27:57.458
5 Kane, Natalie 28:08.337

Start typing and press Enter to search