Nancy van de Ven flikt het en wint 1e manche WK Dames in Valkenswaard

Het is Yamaha-rijdster Nancy van de Ven gelukt om de eerste manche van het WK Dames in Valkenswaard te winnen. De dame uit Vlissingen startte op een tweede plaats achter WK leidster Courtney Duncan.

Door de druk goed op de ketel te houden, moest Duncan het tempo strak houden en dit zorgde ervoor dat ze een foutje maakte. Van de Ven kon hiervan profiteren en reed onbedreigd naar de zege.

Achter van de Ven was het Kiara Fontanesi die tweede werd. Fontanesi kwam gedurende de wedstrijd even een keer ten val en stond in de slotfase flink onder druk van Duncan. In plaats van dat ze werd gepasseerd door Duncan, wist ze zelf een plaats winst te boeken door Lancelot in de laatste ronde ten passeren. Dit bezorgde de viervoudig wereldkampioene een tweede plaats. Livia Lancelot werd derde en Courtney Duncan kwam op een vierde plaats over de finish.

Naast van de Ven hadden we met Britt van der Werff (6) en Shana van der Vlist (8) nog twee Nederlandse dames in de top tien. Daarnaast waren er punten voor Lianne Muilwijk (16) en Kimberley Braam (18).

Commentaar Nancy van de Ven: ‘’Ik had dit helemaal niet verwacht. In Loket heb ik vorig jaar twee manches gewonnen en nu pak ik hier mijn derde manchezege. Voor de manche heb ik pijnstillers genomen omdat ik veel last heb van mijn knie die ik vanochtend heb bezeerd”.

Uitslag eerste manche WMX:
1 Van De Ven, Nancy 25:47.623
2 Fontanesi, Kiara 26:03.794
3 Lancelot, Livia 26:05.011
4 Duncan, Courtney 26:05.065
5 Verstappen, Amandine 27:04.770

Start typing and press Enter to search