Nancy van de Ven begint het WK Dames met podiumplaats in Qatar

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is het wereldkampioenschap dames begonnen met een podiumplaats. De dame uit Vlissingen kon in beide manches van de Grand Prix in Losail, Qatar niet goed in haar ritme komen maar wist er het beste van te maken door met een 3-4 in de manches toch derde te worden in het dagklassement.

Het weekend begon op vrijdag verre van ideaal voor van de Ven. Ze had problemen om haar machine door de geluidskeuring te krijgen. Pas vlak voordat de vrije training begon hadden ze het probleem onder controle maar dit zorgde wel voor de nodige stress binnen het team van Nancy. Ondanks dit liet ze op het circuit een goede snelheid zien en trainde in de kwalificatie als derde, vlak achter viervoudig wereldkampioene Kiara Fontanesi.

‘’We konden bij de machinekeuring het geluid van mijn motor niet goed krijgen. Hierdoor ontstond er stress en pas vlak voor de start van de vrije training hadden we dit voor elkaar. Het rijden ging gelukkig wel erg goed en ik heb lang op een tweede tijd gestaan. In de laatste ronde kwam er nog iemand overheen waardoor ik de sessie afsloot op een derde plaats. Na de tijdtraining hebben we alsnog het blok gewisseld omdat we voor zaterdag geen risico’s wilden nemen’’: vertelde Nancy van de Ven.

In de beide manches op zaterdag kon Nancy niet lekker haar ritme komen. Wel zat ze er in beide manches goed bij na het vallen van het starthek en kon ze in de eerste manche als leidster aan de wedstrijd beginnen. Gelijk vanaf het begin ging het rijden niet lekker met Nancy en dit zorgde ervoor dat ze terug viel naar een derde plaats. Toch knokte ze voor alles wat ze waard was en dit zorgde ervoor dat ze toch op een nette derde plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche werd ze vierde en hiermee mocht ze aan het einde van de dag met een derde plaats het podium betreden. Voor de dame uit Vlissingen is dit een veel betere start van het seizoen dan vorig jaar en dit geeft haar hoop voor de rest van het seizoen.

‘’Het rijden ging niet lekker vandaag. Ik heb gedaan wat ik kon maar ik kon mijn draai niet vinden op het circuit. De vrijdag was erg stressvol en ook hadden we nog de pech dat mijn vader en Rinus ziek werden waardoor alles er niet fijner op werd. Toch hebben we constant gescoord en gaan we in de komende weken hard werken om in Valkenswaard sterk voor de dag te komen’’: aldus Nancy van de Ven.

Nancy heeft nu een maand de tijd voordat de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt verreden. Deze wedstrijd staat gepland op 27 en 28 maart op het Eurocircuit in Valkenswaard.
Daguitslag WK Dames Qatar:
1 Courtney Duncan 50 Pnt
2 Livia Lancelot 44 Pnt
3 Nancy van de Ven 38 Pnt
4 Larissa Papenmeijer 34 Pnt
5 Kiara Fontanesi 30 Pnt

Start typing and press Enter to search