Nancy van de Ven best geklasseerde dame in Red Bull Knock Out

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heft tijdens de vierde editie van de Red Bull Knock Out in Scheveningen een sterke indruk achtergelaten. Onder toeziend oog van 70.000 mensen wist de dame uit Vlissingen de zware omstandigheden te trotseren en kwam totaal leeggereden van de 1500 deelnemers als 57ste over de finish.

Al enige tijd sprak Nancy over de Red Bull Knock Out. Dit mega evenement maakt natuurlijk indruk op iedereen en dit was ook bij Nancy het geval. Alles werd tot in de puntjes voorbereid omdat ze niets aan het toeval over wilde laten. De conditie stond op punt maar de grote vraag bleef, zou het voldoende zijn want er moesten drie manches gereden worden van een uur en dit hakt er flink in.

Op zaterdagochtend stond de kwalificatieheat op het programma voor Nancy. Ze zat in de eerste heat, wat betekende dat de baan helemaal vlak was. Gezien het feit dat Nancy op een 250 4-takt machine van start ging en het hoofdzakelijk op moest nemen tegen motoren met meer cilinderinhoud, was dit geen voordeel. De snelheid lag hoog maar Nancy kon goed mee gaan en wist zich netjes in de voorhoede te handhaven. Wel maakte ze even een spannend moment mee want aan het einde van het lange rechte stuk kwam ze volgas vijf in aanraking met Dennis van Wordragen. Vlak voor het indraaien van de bocht moest Dennis uitwijken voor een andere rijder en stuurde naar binnen. In de bocht kwam hij niet goed uit en omdat Nancy het gas toen nog vol open had staan, kwamen ze hard met elkaar in aanraking. Beide rijders lagen op de grond maar Nancy kon haar weg snel weer vervolgen en had hier niet veel tijd mee verloren. Ze had niets aan de valpartij overgehouden en het juiste ritme al snel weer in handen. Na een zwaar eerste uur kwam ze als tiende over de finish en kwalificeerde zich hiermee ruimschoots voor de halve finale.

Van de 1500 deelnemers waren er op zondagochtend nog 750 over in de halve finale. Het beloofde loodzwaar te gaan worden omdat er tussen de halve finale en de finale slechts 45 minuten pauze was. Nancy probeerde haar krachten goed te verdelen en zat er in de halve finale opnieuw goed bij. Ze wist uiteindelijk als 66ste over de finish te komen en verzekerde zich hiermee in de finale van een plaats op de eerste startrij.

Nadat ze snel even iets gegeten en gedronken had, sprong ze weer op de motor om zich op te stellen achter het starthek. De 350 beste rijders gingen allemaal tegelijk van start. Nancy voelde voor de start al wel wat vermoeidheid maar gaf hier niet aan toe en was vastbesloten om de finish te halen. Het rijden ging super en tussen alle achterblijvers door probeerde ze zo constant mogelijk te blijven rijden. Na een half uur dook ze de pitlane in om te tanken. Giel en Rinus stonden haar al op te wachten om de motor over te pakken. Ze renden richting de tankplaats maar Nancy kon niet meer en liep er zo snel als ze kon achteraan. Giel en Rinus waren al klaar met de motor toen Nancy moe aangelopen kwam. Ondanks dit wist ze niet van opgeven en ging terug het strand op. In het laatste half uur had ze geen kracht meer om haar motor over de gaten te liften. Toch was ze niet de enige die het zwaar had want Nancy bleef goed stand houden in de top zestig en werd na een hele zware finale op een knappe 57ste positie afgevlagd. Met deze positie is Nancy de best geklasseerde dame in het deelnemersveld van 1500 rijders.

Commentaar Nancy van de Ven:’’Wat was het zwaar. Normaal rijd ik op een middag drie keer 25 minuten, dat is iets heel anders dan twee keer een uur. Ik was in het laatste half uur zo moe dat ik het voorwiel niet meer kon liften maar ik wilde maar 1 ding en dat was de finish halen’’.

Uitslag Red Bull Knock Out:
1 Axel van de Sande
2 Nathan Watson
3 Camille Chapelier
4 Lars van Berkel
5 Daymond Martens
57 Nancy van de Ven

Start typing and press Enter to search