Nancy van de Ven zorgt voor primeur in 4 uurscross in Eersel

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven heeft zondag in de bekende 4 uurscross in Eersel voor een primeur gezorgd.

De dame uit Vlissingen maakte deel uit van het tweede team van Kees de Omroeper en Gertjan Vorstenbosch en wist samen met Cyril Genot, Jago Geerts en Rick Folkers derde te worden in het dagklassement. Dit is de eerste keer in 31 jaar tijd dat een dame bij de inters op het podium is geeindigd.

In de week voorafgaande aan het evenement werd Nancy gevraagd of ze deel uit wilde maken van het tweede team van Kees de Omroeper en Gertjan Vorstenbosch. Ze nam deze aanbieding met beide handen aan en vond het erg leuk dat ze samen met haar teammaten kon gaan strijden voor een goed resultaat. Alles was op de wedstrijddag tot in de puntjes georganiseerd en men had zelfs voor goede catering gezorgd zodat het voor de rijders en teamleden aan niets zou ontbreken.

De wedstrijd begon echter met een tegenslag want bij de Le Mans start kwam Rick Folkers tijdens het hardlopen ten val. Dit zorgde ervoor dat ze vanaf een laatste plaats door het hele veld terug naar voren moesten zien te komen. In de vier uur durende wedstrijd werd het circuit steeds zwaarder maar Nancy en haar teamgenoten bleven knokken voor alles wat ze waard waren en wisten er een hele mooie derde plaats uit te halen.

Samen met haar teammaten stond ze aan het einde van de dag trots op het podium en zag deze wedstrijd als een perfecte voorbereiding op de Red Bull Knock Out, die in het weekend van 28 en 29 november op het programma staat in Scheveningen.

Commentaar Nancy van de Ven:’’Het was een hele leuke dag in Eersel. De teammanagers Kees de Omroeper en Gertjan Vorstenbosch hadden alles tot in de puntjes geregeld, zelfs catering! Ik wil ze hier zeker voor bedanken want naast het goede resultaat, zorgde ook dit ervoor dat iedereen van deze dag genoten heeft. Het rijden ging lekker en dit was voor mij een goede voorbereiding op de Red Bull Knock Out. Voor mij is dit de eerste keer dat ik aan deze wedstrijd deel ga nemen. Ik weet niet wat ik er van moet verwachten maar ga mijn uiterste best doen om zo ver mogelijk te komen’’.

Start typing and press Enter to search